Elektrische boiler en zonnepanelen. De moeite waard of niet?


Verduurzamen is belangrijk en je kunt er dan ook bijna niet meer omheen. De meest logische oplossing is investeren in zonnepanelen en dit wordt dan ook vaak gedaan. Maar er zijn veel meer oplossingen die ook een extra verschil kunnen maken. De interesse in duurzame en gasloze energieoplossingen wordt steeds groter. Het aanbod dus ook! Misschien is de elektrische boiler in combinatie met een zonnepaneel wel een goede oplossing voor je! 

Waarom een elektrische boiler?

Dat we van het gas af moeten met z’n alle, is al een lange tijd ter sprake. Dit is dan ook waarom er veel gesproken en interesse getoond wordt in warmtepompen. Ook elektrische boilers zijn een energiezuinig en gasloos alternatief. Er wordt elektriciteit gebruikt om je water te verwarmen en brengt verder nog veel meer voordelen met zich mee. Zo is een elektrische boiler zeer makkelijk en snel te installeren en ook een stuk veiliger dan een gasboiler. Ook zijn de kosten voor het onderhoud van een elektrische boiler een stuk lager. Ze zijn verder ook vrij van uitstoot, wat het een zeer duurzame keuze maakt. 

De combinatie met zonnepanelen

Zonnepanelen staan er ook om bekend dat ze een stuk milieuvriendelijker en duurzamer zijn. De zonnepanelen kunnen dan de elektrische boiler weer van stroom voorzien, waardoor het vrijwel geen impact heeft op het elektriciteitsverbruik van het reguliere stroomnetwerk. Overdag produceren zonnepanelen vaak meer stroom dan je zelf nodig hebt. Deze stroom laten we niet ongebruikt en warmt het water mee op. Door te investeren in een thuisbatterij kun je deze stroom ook opslaan en ook gebruiken om je water mee op te warmen op momenten dat de zon niet schijnt. 

Kostenbesparend 

Naast dat zonnepanelen en een elektrische boiler een stuk duurzamer en beter voor het milieu zijn, kan het ook nog eens kostenbesparend zijn. Met zonnepanelen bespaar je al flink op je energierekening. Dit in combinatie met een elektrische boiler kan nog meer kosten besparen, omdat je nog minder gas gaat gebruiken voor het warme water en het verwarmen van je huis. 

Naast dat je er dus maandelijks mee op je energierekening kunt besparen, zal een elektrische boiler en zonnepanelen ook de waarde van je woning flink kunnen verhogen. Het zorgt ervoor dat je een hoger energielabel krijgt, wat je huis weer meer waard maakt. Mocht je je woning willen verkopen, kan je hier dus zeker wat extra’s uit halen!



https://degroenebron.nl/elektrische-boiler-en-zonnepanelen-de-moeite-waard-of-niet/