Je wilt het allerbeste rendement uit je zonnepanelen halen. Dit kun je natuurlijk doen door de opgewekte energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Maar we kennen allemaal de verhalen dat het net overbelast raakt waardoor je het restant dat je zelf niet gebruikt van de zonne-energie niet kwijt kunt. Zonde toch? Door een thuisbatterij aan te schaffen sla je de opgewekte elektriciteit op en kun je het zelf weer gebruiken. Hierdoor ben je nagenoeg zelfvoorzienend. Normaal gesproken verbruik je ongeveer 30 procent van de energie die je opwekt met de zonnepanelen. Met een thuisbatterij kan dit oplopen naar maar liefst 60 procent. Het loont dus zeker de moeite om een thuisaccu aan te schaffen. Maar voordat je dit doet wil je natuurlijk wel weten waar je op moet letten, hoe je de beste keuze maakt voor een unit en de en de thuisbatterij prijzen kunt vergelijken.
Waar op te letten bij thuisbatterij prijzen vergelijken?
Allereerst is het belangrijk om te letten op de opslagcapaciteit van een thuisbatterij. Hoe groter het verbruik is van de stroom en de daarbij behorende zonnepanelen met een groot vermogen, hoe groter de capaciteit van een thuisbatterij moet zijn. Wanneer je zonnepanelen hebt moet de stroom middels een omvormer naar de unit worden geleid. De kosten voor zo’n omvormer komen er dus ook nog eens bij, tenzij je kiest voor een thuisbatterij waarin deze al ingebouwd is. Een thuisaccu moet natuurlijk verschillende keren op- en ontladen. Dit noemen we de laadcycli. Hoe groter deze cycli is, hoe langer de levensduur is van een thuisbatterij. Tot slot is er nog een keuze uit verschillende types batterijen. Zo heb je de loodzuur variant, de lithium-on en de zoutwater batterijen. Deze laatste twee types gaan veel langer mee dan de loodzuurvariant.
Hoe de juiste keus bepalen?
Voor een leek is het best wel moeilijk om te bepalen welke thuisbatterij voor jou geschikt is. Je kunt daarom via de Thuisbatterijenspecialist offertes opvragen van erkende installateurs bij jou in de buurt. Zij helpen je verder met informatie over de opslagcapaciteit, het aantal laadcycli en de verschillende types thuisbatterijen. Zo kun je onderling een prijsvergelijk maken en op basis hiervan met een installateur in zee gaan die het beste bij jouw behoeftes en wensen past.
https://huisetalage.nl/wonen/thuisbatterij-prijs-vergelijken/