Afvalverminderaar: test je afvalkennis

Afvalverminderaar is een leerzaam programma waarmee je je afvalkennis kunt testen. Het is een initiatief van de Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Stichting Afvalvermindering. Het programma is bedoeld om mensen bewust te maken van hun afvalverbruik en hoe ze dit kunnen verminderen.

Het programma bestaat uit twee delen. In het eerste deel kun je je kennis over afvalvermindering testen door een aantal vragen te beantwoorden. De vragen gaan over verschillende onderwerpen zoals afvalscheiding, hergebruik en afvalverwerking. Na het beantwoorden van alle vragen krijg je een score die je vertelt hoe goed je afvalkennis is.

In het tweede deel van het programma krijg je advies over hoe je je afvalverbruik kunt verminderen. Het programma geeft je tips over verschillende manieren waarop je afval kunt verminderen, zoals het hergebruiken van producten, het maken van keuzes die minder afval produceren en het sorteren van je afval.

Afvalverminderaar is een leerzaam programma dat je helpt je kennis over afvalvermindering te vergroten. Het is een goede manier om je bewust te worden van je eigen afvalverbruik en om tips te krijgen over hoe je je afvalverbruik kunt verminderen. Als je je afvalkennis wilt verbeteren, is Afvalverminderaar zeker een aanrader.

“De Afvalverminderaar: Ontdek Hoe Je Kunt Bijdragen aan een Groenere Wereld!”


Vul de vragen in en ontdek of je je afvalberg kunt verkleinen. Aan het eind krijg je persoonlijke tips om afval en kosten te besparen.

“De Afvalverminderaar: Ontdek Hoe Je Kunt Bijdragen aan een Groenere Wereld!”

-Het Afvalverminderaar test je kennis over afvalvermindering.

-Het geeft je een beter inzicht in hoe je afval kunt verminderen en je kunt ook inzicht krijgen in actuele afvalkwesties.

-Je krijgt een vragenlijst met vragen over kwesties zoals afvalscheiding, recyclen en hergebruik van afval.

-Je kunt je score vergelijken met andere gebruikers van deze tool.

-Je kunt ook tips krijgen over hoe je je afvalvermindering kunt verbeteren.

-Je kunt je persoonlijke afvalvermindering volgen en verbeteren.

-Je kunt je eigen afvalvermindering vergelijken met de landelijke gemiddelden.