Een nieuwe energieleverancier uitkiezen; hoe lang duurt dat nou? – LokaalKlimaatBeleid


Ben jij het zat om maandelijks veel geld aan energie uit te geven? Wil jij graag van een gunstiger energiecontract gaan genieten? Dan is het de hoogste tijd om een overstap te gaan maken. Het maken van de overstap zelf kost niet al te veel tijd, maar het vergelijken van de verschillende leveranciers en contracten kost wél veel tijd.

Maar, hoe lang duurt een energieleverancier kiezen nou precies? Je leest het in dit artikel, inclusief enkele handige tips.

Bereken je geschatte verbruik

Allereerst is het advies om zeer nauwkeurig jouw geschatte verbruik te gaan berekenen. Des te nauwkeuriger je dit doet, des te meer tijd je hier aan moet besteden. Als je uiteindelijk een nauwkeurige berekening hebt gemaakt, kun je de uiteindelijke kosten echter ook zeer nauwkeurig berekenen. Het is dus absoluut aan te raden om dit nauwkeurig te doen, ook al kost dit de nodige tijd.

Een vergelijking maken

Heb je bijvoorbeeld 1 á 2 uurtjes besteed aan het maken van de bovengenoemde berekening? Dan kun je je ook op gaan maken voor wat uurtjes die je achter de computer door gaat brengen. Als je écht alle mogelijkheden goed wilt vergelijken, ben je al snel enkele uren kwijt. 

Bij het maken van een dergelijke vergelijking let je niet alleen op het prijskaartje. Nee, je kijkt ook goed naar het soort stroom, naar de leverancier, naar de voorwaarden en naar een eventueel welkomstcadeau. Juist als je een dergelijk ‘uitgebreide’ vergelijking maakt, ben je hier de nodige tijd aan kwijt. De ervaring leert echter wel dat dit dé manier is om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken! 

Tip: doe echt goed onderzoek

Graag sluiten wij dit artikel af met een duidelijke tip: doe echt goed onderzoek. Alleen door voor jezelf goed onderzoek te doen, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken. De juiste keuze levert uiteindelijk een flinke besparing op.Tevens kun je – dankzij het doen van goed onderzoek – kiezen voor het juiste stroom. Kies je bijvoorbeeld voor Vattenfall energie? Kies dan voor groene stroom; dat is absoluut de beste keuze hedendaags.https://www.lokaalklimaatbeleid.nl/blog/2021/05/28/een-nieuwe-energieleverancier-uitkiezen-hoe-lang-duurt-dat-nou/