Eneco biedt vanaf mei een vast energiecontract aan

  • 28.04.2023
  • Kurt Deman
  • 1 min

Vanaf woensdag 3 mei biedt Eneco opnieuw vaste prijscontracten aan, waarbij de prijs voor één jaar vastligt.

De hoogste pieken in de energieprijzen en volatiliteit op de energiemarkt liggen voor een groot stuk achter ons. Dat zet veel energieleveranciers ertoe aan weer energiecontracten aan een vast tarief aan te bieden. Luminus deed dat al eerder dit jaar en ook Eneco komt nu in dat rijtje.

In het najaar van 2021 zette Eneco tijdelijk een punt achter zijn vaste prijscontracten. Wie sindsdien een nieuw contract afsloot, kon dat alleen nog aan een variabel tarief doen. Daarbij veranderen de tarieven per maand of per kwartaal. Hierdoor kregen consumenten minder zekerheid over hun maandelijkse factuur en hoe die in de toekomst zou evolueren.

Nu de prijzen op de energiemarkt enigszins gestabiliseerd zijn en om klanten weer meer zekerheid te geven, biedt Eneco vanaf woensdag 3 mei weer vaste prijscontracten aan, waarbij de prijs voor één jaar vaststaat. “Steeds meer klanten vroegen om een duidelijke keuzemogelijkheid: meer zekerheid over het prijsniveau van contracten met een iets hogere prijs ten opzichte van contracten met een variabele prijs, waarbij de prijs de markt volgt en dus meer onvoorspelbaarheid met zich meebrengt.”