Energieleverancier Antargaz draagt klanten over aan Octa+

  • 04.08.2023
  • Kurt Deman
  • 1 min

Antargaz stopt met de levering van elektriciteit en aardgas in ons land. In september draagt het bedrijf de contracten van zijn 4.500 klanten over aan Octa+, met behoud van de contractvoorwaarden. Antargaz wil zich toeleggen op de levering van vloeibare petroleumgassen (lpg).

 

Antargaz was tien jaar actief op de Belgische markt. Het bedrijf, een dochter van de Amerikaanse multinational UGI, had grote ambities maar kon die niet waarmaken. Volgens De Tijd heeft de energiecrisis het bedrijf doen beslissen de handdoek in de ring te gooien. Eerder stopten ook al andere kleinere spelers als de Vlaamse Energieleverancier en Watz.

 

Nog in De Tijd zegt energie-expert André Jurres van Volt Energy dat de beslissing van Antargaz om te stoppen met elektriciteit en aardgas bewijst dat de liberalisering van de Belgische energiemarkt niet werkt. Hij stelt dat de overheid er niet in slaagt de energiemarkt goed op te volgen en pleit voor een systeemverandering.

 

Kmo-klanten

Voor Octa+ is de overname van de klantenportefeuille van de concurrent wel goed nieuws. Het gaat vooral om kmo-klanten, zodat Octa+ zich fors versterkt in het segment van professionele klanten. Antargaz is in ons land marktleider in propaan en butaan in tanks en flessen.