Energieleveranciers lokken klanten opnieuw met welkomstkortingen: tot 400 euro voordeel

De Nederlandse energieleveranciers lokken opnieuw klanten met welkomstkortingen. Sommige aanbieders bieden kortingen van wel 400 euro aan nieuwe klanten.

Energieleveranciers maken deze aanbiedingen om klanten te lokken. De prijzen op de energiemarkt staan onder druk, waardoor energieleveranciers klanten moeten vinden door middel van kortingen.

De kortingen variëren van aanbieder tot aanbieder. Sommige aanbieders bieden eenmalige kortingen aan, terwijl anderen een korting geven op het tarief voor een bepaalde tijd. Er zijn ook aanbieders die de korting geven over de gehele looptijd van de overeenkomst.

De kortingen kunnen een goede manier zijn voor klanten om geld te besparen op hun energierekening. Maar klanten moeten goed opletten bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Kortingen zijn slechts een klein deel van de kosten die je betaalt voor je energie. Klanten moeten ook letten op de vaste kosten, de variabele kosten en de looptijd van de contracten.

Klanten die op zoek zijn naar een energiecontract met een korting, kunnen het beste verschillende aanbieders vergelijken. De meeste energieleveranciers bieden een online vergelijker waarmee je gemakkelijk de tarieven en kortingen van verschillende aanbieders kunt vergelijken.

Kortom, klanten kunnen voordeel behalen door te vergelijken en te profiteren van welkomstkortingen bij verschillende energieleveranciers. Zorg ervoor dat je goed vergelijkt, zodat je de beste deal krijgt.

!

“Geniet van Grote Kortingen op Energie: Krijg tot 400 Euro Voordeel met Welkomstaanbiedingen!”


Energieleveranciers lokken klanten opnieuw met welkomstkortingen: tot 400 euro voordeel

  • 06.02.2023, 14:02
  • Kurt Deman
  • 3 min

Eind vorig jaar waren weinig energieleveranciers tuk op nieuwe klanten. Nu de energieprijzen stevig dalen en de markten stabiliseren, ebt die terughoudendheid helemaal weg. Om klanten aan te trekken, kennen verschillende energieleveranciers fikse kortingen toe, die voor de combinatie van stroom en aardgas oplopen tot meer dan 400 euro op jaarbasis. Hoe kan je hier als consument van profiteren en zijn alle acties wel even aantrekkelijk?

De hoge energieprijzen zetten bij veel energieleveranciers lange tijd een rem op het binnenhalen van nieuwe klanten. Door de prijspiek steeg het risico op wanbetalers en liepen de kosten op. In die mate zelfs dat enkele kleinere leveranciers een klantenstop invoerden en ook grotere spelers gingen niet langer intensief op zoek naar extra afnemers. Het gevolg: energieleveranciers zetten niet langer acties op poten om nieuwe klanten binnen te rijven.

Voordeel tot ruim 400 euro

Daar is nu verandering in gekomen. Dat blijkt uit een overzicht van de verschillende promoties die energieleveranciers toekennen voor nieuwe klanten. Wat opvalt, is dat vooral de grotere spelers het voortouw nemen. De hoogste korting vinden we bij Mega, waar het voordeel van een aardgascontract bij een gemiddeld verbruik oploopt tot 238,50 euro. Voor elektriciteit gaat er 178,80 euro af van het basistarief.

De ene korting is de andere niet

Goed om te weten, is dat er verschillende promotievormen bestaan. In sommige gevallen gaat het om een vaste premie, terwijl andere leveranciers een korting per kilowattuur voorzien of een bepaald aantal kilowattuur energie gratis schenken. Of het gaat om een combinatie van verschillende kortingen. Als voorwaarde om van de volledige korting te genieten, geldt veelal dat je online overstapt, als klant één jaar aan boord blijft en via domiciliëring betaalt.

Laat je niet verblinden

Hoe aantrekkelijk ze ook ogen, een ruime korting resulteert niet noodzakelijk in het goedkoopste energiecontract. Andere energieleveranciers hanteren mogelijk een lagere standaardprijs, waardoor ze toch als beste optie uit de bus komen. Het is dus altijd raadzaam om je niet te laten verblinden door de acties van energieleveranciers, maar het totale aanbod, met inbegrip van welkomstkortingen, naast elkaar te leggen.

Bovendien ligt het instaptarief voor variabele tarieven lager dan bij contracten met een vaste prijs. Mogelijk verkies je toch de zekerheid van een constante prijs boven een tarief dat de prijzen op de energiebeurzen volgt. Goed om te weten is dat er ook op het vaste tarief van Luminus nu een welkomstkorting geldt.

Is je energiefactuur ook zo hoog? Je bent beslist niet de enige.

Duizenden Vlamingen betalen te veel. Maak niet dezelfde fout en start met besparen door op volgende knop te klikken.

Ja, ik wil besparen

!

“Geniet van Grote Kortingen op Energie: Krijg tot 400 Euro Voordeel met Welkomstaanbiedingen!”

• Energieleveranciers bieden klanten een welkomstkorting van tot 400 euro als zij overstappen naar hun service.

• Deze kortingen zijn bedoeld om klanten aan te moedigen om te switchen van een andere energieleverancier.

• De kortingen variëren van energieleverancier tot energieleverancier, maar kunnen oplopen tot 400 euro.

• De kortingen kunnen worden toegepast op de energiekosten of op de kosten van de overstap.

• Energieleveranciers kunnen ook andere aanbiedingen doen, zoals gratis installatie of een gratis slimme meter.

• Zorg ervoor dat u de voorwaarden voor de welkomstkortingen van de energieleverancier goed doorneemt voordat u besluit over te stappen.