Evertjan van Roekel – Beleggeninwindenergie


Historicus en jurist Evertjan van Roekel studeerde Nederlands Recht (met genoegen) aan de Universiteit Utrecht en Geschiedenis (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is een allround zakelijk professional met een diverse achtergrond en brede ervaring in voornamelijk zakelijke en juridische advisering, algemeen management, bedrijfsstrategie, communicatie, contentcreatie, sales en marketing. Evertjan is Business Advisor bij ClimateRock Renewable Investors (Nasdaq Listed) en zet zich als zodanig in om te investeren in duurzame projecten van wereldklasse.

Hij vindt het belangrijk om bij te dragen aan oplossingen voor de klimaat- en energievraagstukken van het heden en de toekomst. Zorg dragen voor een duurzame maatschappij is niet alleen noodzakelijk voor een verzekerde toekomst, maar het biedt ook uitgelezen kansen om te innoveren en de kwaliteit van die maatschappij aanzienlijk te verbeteren. De energietransitie en het creëren van een sterke, circulaire economie, zijn in deze essentieel.

Evertjan is tevens als bestuurslid verbonden aan het te realiseren Terra Fenomena. Een experience in een gebouw van adembenemende architectuur, als inspirator en aanjager van het groeiend bewustzijn dat we de wereld duurzamer en eerlijker moeten vormgeven en dit te activeren in praktisch zero impact gedrag in het dagelijks leven.

Als historicus is Evertjan gespecialiseerd in de Tweede Wereldoorlog als onderzoeksgebied. Hij was columnist voor het tijdschrift Wereld in Oorlog, zijn eerste boek Jongens van Nederland verscheen in 2011 bij Uitgeverij Unieboek Het Spectrum en hij schreef diverse artikelen voor verschillende historische tijdschriften waaronder Historisch Nieuwsblad en Biografie Bulletin. In april 2019 verscheen zijn meest recente boek Veldgrauw, een omvangrijk werk over de geschiedenis van Nederlandse vrijwilligers in Duitse krijgsdienst. De Engelstalige versie werd in oktober 2021 uitgegeven door Vernon Press onder de titel As political soldiers we face Moscow’s hordes: Dutch volunteers in the Waffen-SS. Evertjan is tevens als onderzoeker verbonden aan Nationaal Monument Kamp Amersfoort.

Meer over Evertjan van Roekel:

LinkedIn
Twitter
Uitgeverij Unieboek Het Spectrum
Vernon Press
Uitgeverij Van Yperenburg
Terra Fenomena

Source link