Gasprijs zet daling verder

  • 03.03.2023
  • Kurt Deman
  • 2 min

De gasprijzen op de richtinggevende TTF-beurs zakken vandaag opnieuw met drie procent. Eén megawattuur aardgas kost nu nog 45,45 euro. In ruim een jaar waren de prijzen nooit lager. Dit wijst erop dat de gasbevoorrading -en toelevering op peil blijft en de verwachting van milder weer de markten gunstig stemt.

De gasprijs daalt al maanden en die trend blijft zich verderzetten. De vrees voor een echte koudegolf lijkt helemaal weggeëbd, terwijl de verwachtingen van mild weer en een hoge productie van hernieuwbare energie het positieve sentiment aanwakkert.

Stroomprijzen stabiel
De stroomprijzen blijven al enkele dagen op een stabiel peil. De hogere CO2-emissieprijzen (+10% sinds begin 2023) remmen een verdere prijsdaling vooralsnog af. Al lijkt de opwaartse trend van de emissieprijzen nu ten einde.

De voortdurend dalende gasprijzen zorgden ervoor dat de geschatte variabele jaarprijzen voor de consument de voorbije maanden een duik namen. Het vaste tarief dat Luminus als enige op de energiemarkt aanbiedt is voor wie intekent in maart opnieuw ongeveer tien procent goedkoper dan wanneer je in februari dergelijk contract afsloot.

Sloot jij het meest voordelige energiecontract af?

Als je niet zeker bent, biedt een vergelijking pas echt duidelijkheid. Start met vergelijken en sluit vandaag nog een voordelig energiecontract af door op volgende knop te klikken.

Ja, ik wil minder betalen