Nieuwe app Luminus biedt klanten live inzicht in capaciteitstarief

  • 04.04.2023
  • Kurt Deman
  • 2 min

Luminus lanceert ‘Luminus EnergyControl Monitor’, een dienst die je via je digitale meter in real time toont hoeveel energie er wordt verbruikt. De klanten zien op ieder moment hun verbruikspieken, kiezen ze zelf de gewenste maximale verbruikspiek en krijgen ze een melding wanneer deze bereikt wordt. Zo kunnen ze tijdig ingrijpen om hogere nettarieven door het capaciteitstarief te vermijden.

Klanten met zonnepanelen krijgen een gedetailleerd inzicht in de energie die ze injecteren, de injectievergoeding die ze hiervoor van Luminus krijgen, én hoeveel energie ze van het net afnemen. ‘Luminus EnergyControl Monitor’ geeft het verbruik niet alleen in kWh (voor elektriciteit) of m3 (voor gas) weer, maar ook in euro én is gepersonaliseerd op basis van het energietarief van de klant. Het gaat over totaalbedragen, dus inclusief alle kosten zoals taksen. Zo is een afrekening nooit nog een verrassing.

‘Luminus EnergyControl Monitor’ werkt met een ‘dongle’, een klein apparaatje dat in de P1-poort van de digitale meter geplaatst wordt en de verbruiksinformatie van de klant in realtime verstuurt naar de Luminus Monitor App. Voor ‘Luminus EnergyControl Monitor’ wordt een eenmalige vergoeding van 24,99 euro en een kleine maandelijkse bijdrage van 2,95 euro gevraagd. Tot en met eind juni 2023 betaal je nu tijdelijk 1,95 euro per maand. Luminus EnergyControl Monitor is beschikbaar voor klanten die in Vlaanderen wonen en over een digitale meter beschikken.