Octa+ lanceert als vijfde energieleverancier een vast tarief

  • 04.07.2023
  • Kurt Deman
  • 2 min

In navolging van vier van de vijf grootste energieleveranciers, lanceert met Octa+ nu ook een kleinere speler een vast tarief voor elektriciteit en aardgas. “We willen in de eerste plaats tegemoet komen aan onze bestaande klanten”, legt sales en marketing manager Vincent Declerck uit.

Net als alle andere energieleveranciers haalde Octa+ vorig jaar zijn vaste tarieven uit de markt. De klant kon sindsdien enkel kiezen voor contracten met een variabel tarief, waarbij de prijzen doorheen het jaar de evoluties van de groothandelsbeurzen volgen. Daar brengt de energieleverancier met een marktaandeel op de huishoudelijke markt van 1,35% nu verandering in.

Aantal nieuwe klanten begrensd

“De energiemarkten zijn de voorbije maanden enigszins gestabiliseerd”, licht Vincent Declerck toe. “Bovendien lopen de contracten met vaste tarieven van veel van onze klanten binnenkort ten einde. We willen hen de kans bieden om opnieuw op een zekere prijs in te tekenen. Tegelijk verwelkomen we ook nieuwe klanten, al begrenzen we het aantal nieuwe contracten met een vast tarief. Er gaat nog altijd een risico mee gepaard. Bij volatiele prijzen kan de consument zonder verbrekingsvergoeding overstappen naar een andere energieleverancier. Dat betekent dat je vorige energieleverancier in dat geval achterblijft met de eerder vastgelegde volumes.”

Octa+ biedt twee formules met vaste prijs aan: Fixed en Eco Fixed. Het grote verschil: met Eco Fixed kies je voor 100% groene energie. Daarvoor betaal je wel extra. De jaarfactuur bij een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh stroom bedraagt respectievelijk 1.426,75 euro en 1.525,35 euro. Voor aardgas bedraagt het prijskaartje bij een jaarverbruik van 17.000 kWh 1.627,10 euro en 1.816,59 euro.

Vergelijk hier het vaste tarief van Octa+ met de vaste tarieven van Engie, Luminus, Mega en Eneco.