Stroomranking 2019

Stroomranking 2019

Greenpeace heeft voor het vierde jaar op rij een scorekaart voor energieleveranciers uitgebracht. Deze scorekaart beoordeelt de duurzaamheid van de producten en diensten van energiebedrijven. Het doel is om consumenten inzicht te geven in de duurzaamheid van de energieleveranciers en hen te helpen hun keuze te maken.

De scorekaart beoordeelt energieleveranciers op verschillende aspecten, waaronder hun investering in hernieuwbare energiebronnen, hun betrokkenheid bij klimaatverandering en hun beleid voor energiebesparing. De scorekaart is een waardevol hulpmiddel voor consumenten die meer willen weten over de duurzaamheid van een energieleverancier.

De Greenpeace-scorekaart beoordeelt ook de energieleveranciers op hun betrokkenheid bij het verminderen van CO2-uitstoot. Door deze beoordeling kunnen consumenten een goede keuze maken als het gaat om energieleveranciers die actief bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

De Greenpeace-scorekaart is ook een nuttig hulpmiddel voor overheden. Door de beoordeling kunnen overheden een betere inschatting maken van de duurzaamheid van energieleveranciers en kunnen ze besluiten nemen over maatregelen voor milieu- en klimaatbeleid.

De scorekaart van Greenpeace beoordeelt energieleveranciers aan de hand van verschillende criteria. De scorekaart geeft consumenten een duidelijk inzicht in de duurzaamheid van de energieleveranciers. Ook overheden kunnen hiermee hun milieu- en klimaatbeleid verbeteren.

Kernpunten:
– Greenpeace heeft een scorekaart voor energieleveranciers uitgebracht.
– De scorekaart beoordeelt de duurzaamheid van de producten en diensten van energiebedrijven.
– Greenpeace beoordeelt energieleveranciers op hun investering in hernieuwbare energiebronnen, hun betrokkenheid bij klimaatverandering en hun beleid voor energiebesparing.
– De scorekaart geeft consumenten een duidelijk inzicht in de duurzaamheid van de energieleveranciers.
– Ook overheden kunnen hun milieu- en klimaatbeleid verbeteren door gebruik te maken van de scorekaart van Greenpeace.

greenpeace score energieleveranciers – FAQ

Vraag 1: Wat is het doel van de score van Greenpeace over energieleveranciers?
Antwoord 1: Het doel van de score van Greenpeace over energieleveranciers is om consumenten te informeren over duurzame energieopties en om energieleveranciers aan te moedigen om meer te investeren in hernieuwbare energiebronnen.

Vraag 2: Wat zijn de criteria waaraan energieleveranciers moeten voldoen om een hoge score te behalen?
Antwoord 2: Om een hoge score te behalen, moeten energieleveranciers voldoen aan een aantal criteria, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, reduceren van emissies en transparantie over hun energiebeleid.

De resultaten van de Greenpeace-score voor energieleveranciers hebben duidelijk gemaakt dat er een grote variëteit bestaat in de manier waarop energieleveranciers omgaan met duurzaamheid. Sommige energieleveranciers hebben bewezen dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en een sterke focus hebben op het verminderen van de klimaatverandering. Andere energieleveranciers hebben echter meer werk te doen om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Meer transparantie van energieleveranciers over hun duurzaamheidsprestaties is nodig om consumenten in staat te stellen een goede keuze te maken.

greenpeace score energieleveranciers

Jaarlijks publiceert WISE samen met de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur & Milieu het onderzoek Duurzaamheid … (lees verder)

Meer weten over de video: Stroomranking 2019

Bekijk dan de video: Stroomranking 2019 op Youtube