Test Aankoop pleit voor meer contracten met vaste tarieven

  • 20.01.2023
  • Laatste update: 23.01.2023

  • Kurt Deman
  • 1 min

Na maanden waarin de consument enkel voor contracten met variabele tarieven kon kiezen, biedt Luminus sinds 1 januari opnieuw een contract met vaste prijs aan. Test Aankoop vindt het hoog tijd dat ook andere leveranciers hun wagonnetje aanhaken. De consumentenorganisatie benadrukt dat de energieprijzen zich intussen opnieuw op het laagste niveau sinds ruim een jaar bevinden en de situatie op de energiemarkt er dus weer anders uitziet voor de energieleveranciers.

In normale tijden verkiest zestig tot zeventig procent van de consumenten een vast tarief. Nu valt dat percentage tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023 naar schatting terug tot ruim twintnig procent. “Zeker in een periode van wispelturige energieprijzen verlangen consumenten naar de zekerheid en voorspelbaarheid van een vast tariefplan. Temeer omdat het bij een vast contract ook een stuk eenvoudiger is om de energiefactuur te controleren, wat bij een variabel contract vaak onbegonnen werk is”, luidt het namens Test Aankoop.

Sloot jij het meest voordelige energiecontract af?

Als je niet zeker bent, biedt een vergelijking pas echt duidelijkheid. Start met vergelijken en sluit vandaag nog een voordelig energiecontract af door op volgende knop te klikken.

Ja, ik wil minder betalen