Test je rijstijl | Milieu Centraal

Voor veel mensen gaat autorijden gepaard met stress, frustratie en onzekerheid. Het voorkomt niet alleen dat je op een veilige manier kunt rijden, maar verhoogt ook de uitstoot van schadelijke gassen. Daarom is het belangrijk om je rijstijl te testen en te verbeteren. Dit kan je helpen om je rijgedrag te verbeteren, waardoor je veiliger kunt rijden en tegelijkertijd de milieu-impact van je autoritten verminderen.

Om je rijstijl te testen, is het belangrijk om je auto goed te onderhouden. Controleer regelmatig je bandenspanning en oliepeil, zodat je zeker bent dat je auto in optimale staat is. Je kunt ook je auto laten controleren door een erkend garagebedrijf.

Verder is het belangrijk om je rijstijl te verbeteren. Probeer de snelheid van je auto te beperken. Rijd bijvoorbeeld niet harder dan de toegestane snelheid in gebieden met veel verkeer. Daarnaast is het belangrijk om zuinig met brandstof om te gaan. Probeer zo min mogelijk gas bij het optrekken en bij het afremmen te gebruiken. Ook kun je je auto regelmatig laten uitlijnen, zodat je minder brandstof verbruikt.

Om je rijstijl nog verder te verbeteren, kun je ook overwegen om je auto te upgraden met milieuvriendelijke technologieën. Er zijn tal van producten op de markt die je kunt gebruiken om je auto beter en duurzamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan start-stopsystemen of hybride technologie.

Tot slot kun je kijken naar het rijgedrag van anderen. Oefen met je vrienden en familie om een veiliger en milieuvriendelijker rijstijl te ontwikkelen. Door je rijstijl te verbeteren, kun je niet alleen je eigen veiligheid vergroten, maar ook de milieu-impact van je autoritten verminderen.

Test je milieuvriendelijke rijstijl | Ga duurzaam op weg!


Het Nieuwe Rijden is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu en je gezondheid. Er komen namelijk minder CO2, stikstof, fijnstof en andere vieze stoffen uit de uitlaat. Verder heb je lagere kosten voor onderhoud, want de auto-onderdelen slijten minder.

Test je milieuvriendelijke rijstijl | Ga duurzaam op weg!

• Test je rijstijl en leer hoe je milieuvriendelijker kunt rijden
• Bepaal je huidige rijstijl en ontdek waar je op kunt verbeteren
• Vergelijk je rijstijl met andere chauffeurs en verander je rijgedrag
• Ontdek hoe je brandstof kan besparen door verschillende rijscenario’s te simuleren
• Vergelijk verschillende rijstijlen met elkaar om te zien welke het meest milieuvriendelijk is
• Leer hoe je met een goede rijstijl je auto langer in topconditie houdt
• Ontdek hoe je met een goede rijstijl ook geld kunt besparen