Verbeterjehuis: voor een duurzaam huis

Verbeterjehuis is een initiatief van de Nederlandse overheid om mensen te helpen bij het verduurzamen van hun woningen. Het is een gratis online platform dat mensen de tools biedt om hun huis te verbeteren, energie te besparen en duurzamer te leven.

Het platform bevat een reeks van gereedschappen die mensen helpen bij het verduurzamen van hun woning. Er zijn verschillende manieren om je woning te verbeteren, zowel qua energiebesparing als qua duurzaamheid. Zo is er een online energieadvies, waar mensen inzicht krijgen in hun energieverbruik en tips krijgen om energie te besparen. Daarnaast bevat Verbeterjehuis ook informatie over duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Verbeterjehuis biedt ook informatie over subsidies die mensen kunnen aanvragen voor het verduurzamen van hun huis. Er zijn tal van subsidies die mensen kunnen aanvragen, zoals subsidies voor het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Om deze subsidies te kunnen aanvragen, moeten mensen een verbeterplan opstellen.

Het Verbeterjehuis-platform is bedoeld voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Er zijn veel verschillende manieren om energie te besparen en de woning duurzamer te maken. Door gebruik te maken van het Verbeterjehuis-platform, krijgen mensen inzicht in hun energieverbruik en krijgen ze tips om hun woning te verduurzamen. Ook kunnen ze informatie vinden over subsidies die ze kunnen aanvragen om hun woning te verduurzamen.

Verbeter je huis: Maak het duurzaam!


Stap voor stap je huis verduurzamen? Vul de vragen in over jouw huis en ontdek de kosten, besparingen en welke subsidies je kunt gebruiken.

Verbeter je huis: Maak het duurzaam!

• Investeer in energiebesparende apparatuur zoals LED-verlichting, zonnepanelen en zonwering.

• Verander de kozijnen in je huis met dubbel glas voor betere isolatie.

• Verminder het gebruik van chemische stoffen zoals lijmen en lakken door milieuvriendelijke opties te gebruiken.

• Verminder het gebruik van energie door de verwarming en koeling te verbeteren.

• Installeer waterbesparende douchekoppen en toiletten voor minder waterverbruik.

• Gebruik hernieuwbare materialen zoals bamboe en kurk voor je vloeren, meubels en raamdecoratie.

• Gebruik milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, zoals afwasmiddel op basis van plantaardige oliën.

• Maak gebruik van slimme technologieën om energie te besparen, zoals slimme thermostaten en sensoren.