Waar scoor je de grootste welkomstkortingen voor energie?

Waar scoor je de grootste welkomstkortingen voor energie?

In een wereld waarin energie een essentiële behoefte is geworden, zijn consumenten voortdurend op zoek naar manieren om hun energierekeningen te verlagen. Gelukkig zijn er diverse energieleveranciers die welkomstkortingen aanbieden om nieuwe klanten aan te trekken. Deze welkomstkortingen kunnen aanzienlijk zijn en kunnen consumenten helpen om flink te besparen op hun energiekosten. Maar waar scoor je nu de grootste welkomstkortingen voor energie?

Eén van de manieren om de grootste welkomstkorting te scoren is door de energiemarkt goed in de gaten te houden. Energieleveranciers concurreren voortdurend met elkaar om nieuwe klanten aan te trekken, waardoor ze vaak aantrekkelijke welkomstkortingen aanbieden. Het loont dus de moeite om regelmatig de verschillende aanbiedingen te vergelijken en te kijken welke energieleverancier de hoogste welkomstkorting biedt.

Daarnaast kan het gebruik van vergelijkingssites ook helpen om de grootste welkomstkortingen te vinden. Vergelijkingssites stellen consumenten in staat om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken op basis van prijs, service en andere factoren. Deze sites tonen vaak ook de welkomstkortingen die elke leverancier aanbiedt, zodat consumenten gemakkelijk kunnen zien waar ze de grootste korting kunnen krijgen.

Daarnaast is het de moeite waard om te kijken naar de duur van het contract bij een energieleverancier. Sommige leveranciers bieden hoge welkomstkortingen, maar deze gelden vaak alleen voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld het eerste jaar van het contract. Het is belangrijk om te overwegen of de korting de moeite waard is in verhouding tot de totale kosten van het contract.

Het is ook verstandig om de voorwaarden van de welkomstkorting goed te lezen voordat je je aanmeldt bij een energieleverancier. Sommige kortingen kunnen bijvoorbeeld alleen gelden als je een bepaald energiepakket afneemt of als je een bepaalde betalingsmethode kiest. Het is belangrijk om deze voorwaarden te begrijpen en te overwegen of ze passen bij jouw persoonlijke situatie.

Kortom, er zijn verschillende manieren om de grootste welkomstkortingen voor energie te scoren. Het vergelijken van aanbiedingen, het gebruik van vergelijkingssites en het zorgvuldig lezen van de voorwaarden kunnen je helpen om de beste deal te vinden. Het is echter ook belangrijk om te overwegen of de korting de moeite waard is in verhouding tot de totale kosten en de duur van het contract. Door deze aspecten in overweging te nemen, kun je uiteindelijk de energieleverancier vinden die de grootste welkomstkorting biedt en je helpt om flink te besparen op je energierekening.

“Ontdek waar je de meeste welkomstkortingen voor energie kunt scoren!”


Waar scoor je de grootste welkomstkortingen voor energie?

  • 07.08.2023
  • Kurt Deman
  • 3 min

Welkomstkortingen zijn bij energieleveranciers een geliefd middel om nieuwe klanten mee te lokken. Aan meer dan de helft van de formules voor elektriciteit en aardgas hangt vandaag een welkomstkorting vast. Dat zijn meestal kortingen van minder dan 100 euro, maar hier en daar bespaar je ook meer dan dat. Voor vaste tarieven blijven de kortingen wel kleiner in vergelijking met de kortingen op variabele tarieven. Welke welkomstkortingen zijn er op dit moment? En maken ze de formule echt de moeite? Mijnenergie.be zocht het uit.

Uit een analyse via de vergelijkingssite Mijnenergie.be – die je ook makkelijk zelf kan uitvoeren – blijkt dat voor een huishouden uit Antwerpen dat 3.500 kWh elektriciteit verbruikt op jaarbasis (het gemiddelde verbruik van een huishouden in België), de korting het hoogst oploopt bij Luminus met de formule Optimal. Op jaarbasis bedraagt de korting 320,34 euro: 10 euro korting voor domiciliëring of e-factuur, een eenmalige korting van 155 euro, en een korting van 4,44 cent per kWh, die zo neerkomt op 155,34 euro. Dankzij de korting is die formule op dit moment de goedkoopste op de markt. De op één na hoogste korting, bij Mega, zorgt er voor de op één na goedkoopste formule. Ook Octa+ geeft een flinke welkomstkorting, maar dat maakt het tarief als geheel niet goedkoper dan dat van sommige andere spelers die minder korting geven.

Voor aardas biedt Mega met de tariefformule Group Flex net iets meer korting dan Luminus, als we het aanbod vergelijken voor een gemiddeld jaarlijks verbruik van 17.000 kWh in Antwerpen. Een eenmalige korting van 68,90 euro en een korting op het kWh-tarief van 162,18 euro vormen samen een korting van 231,08 euro. Dankzij die grootste korting is ook de formule de goedkoopste op de markt. Maar de tweede grootste korting, bij de Optimal-formule van Luminus, zet het tarief toch pas op de negende plaats als we de veertien formules rangschikken van goedkoopst naar duurst.

Let er dus op dat sommige van de hoogste kortingen niet automatisch resulteren in de goedkoopste tarieven, en raadpleeg de vergelijker van Mijnenergie.be om het volledige aanbod te zien, met inbegrip van welkomstkortingen.

Hoogste kortingen op jaarbasis voor elektriciteit

Leverancier en tariefnaam Korting via Mijnenergie.be Geschatte jaarprijs
Luminus Optimal € 320,34 € 1.127,89
(€ 1.448,23)
Mega Group Green Flex € 180,20 € 1.133,78
(€ 1.313,98)
Octa+ Clear € 90,00 € 1.149,03
(€ 1.239,03)
Octa+ Eco Clear € 90,00 € 1.247,28
(€ 1.337,28)

 

Hoogste kortingen op jaarbasis voor aardgas

Leverancier en tariefnaam Korting via Mijnenergie.be Geschatte jaarprijs
Mega Group Flex € 231,08 € 1.400,31
(€ 1.631,39)
Luminus Optimal € 227,85 € 1.561,78
(€ 1.789,63)
Octa+ Clear € 145,00 € 1.501,79
(€ 1.646,79)

 

Afhankelijk van jouw situatie zijn bepaalde kortingen interessanter dan andere. Een vaste premie die de energieleverancier toekent na twaalf maanden is voor iedereen dezelfde, maar als jouw gezin meer energie verbruikt, zijn de kortingen per kilowattuur mogelijk interessanter. Wie bijvoorbeeld in augustus online een contract afsluit bij Luminus Optimal voor elektriciteit, krijgt een korting van 19 procent op de kWh-prijs. De gelijkaardige korting van 3,18 cent per kWh bij Mega Group Flex heeft een plafond van 371 euro (inclusief de welkomstpremie van 68,90 euro).

Welkomstkortingen bij vaste tarieven

Inmiddels bieden energieleveranciers ook weer kortingen op formules met vaste tarieven, maar die bedragen in de meeste gevallen minder dan 85 euro. Alleen Mega biedt een hogere korting, op zijn formule Smart Green Fixed. Met een welkomstkorting van 111,30 euro is de formule de derde goedkoopste in het aanbod, met een geschatte jaarprijs van 1.376,68 euro ofwel zo’n 4 euro meer dan de jaarprijs van de goedkoopste formule, waar overigens geen korting op is. Voor aardgas hetzelfde verhaal. Daar brengt Mega’s korting de jaarprijs naar 1.717,19 euro, maar dat blijft zo’n 9 euro meer dan de goedkoopste formule.

 

 

“Ontdek waar je de meeste welkomstkortingen voor energie kunt scoren!”

– Vergelijk verschillende energieleveranciers om te zien welke de grootste welkomstkortingen bieden
– Kijk naar welke leveranciers op dit moment aanbiedingen hebben voor nieuwe klanten
– Let op acties zoals cashback aanbiedingen, waarbij je geld terugkrijgt bij het afsluiten van een nieuw energiecontract
– Houd ook rekening met eventuele cadeaus die je kunt ontvangen bij het overstappen naar een nieuwe leverancier
– Overweeg om gebruik te maken van vergelijkingssites die speciale deals aanbieden voor energiecontracten
– Blijf op de hoogte van tijdelijke kortingsacties die mogelijk alleen voor een beperkte periode geldig zijn
– Denk ook aan eventuele kortingen die je kunt ontvangen als je meerdere diensten bij dezelfde leverancier afneemt
– Vergeet niet om de voorwaarden van de welkomstkortingen goed door te lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten en waar je aan moet voldoen om de korting te ontvangen.