Welke energieleveranciers bieden op dit moment het goedkoopste vaste energietarief?

Titel: Onderzoek toont aan: Dit zijn de energieleveranciers met de goedkoopste vaste energietarieven

In een wereld waarin duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker worden, is het voor consumenten essentieel om op zoek te gaan naar de energieleveranciers die het beste bij hun behoeften passen. Een van de belangrijkste factoren waar mensen naar kijken bij het kiezen van een energieleverancier, is de prijs van het vaste energietarief. In dit artikel zullen we enkele energieleveranciers belichten die op dit moment het goedkoopste vaste energietarief aanbieden.

1. Energiedirect.nl: Energiedirect.nl staat bekend om zijn concurrerende tarieven en heeft momenteel een van de laagste vaste energietarieven op de markt. Met een focus op eenvoud en transparantie, biedt Energiedirect.nl klanten de mogelijkheid om te profiteren van aantrekkelijke tarieven zonder gedoe.

2. Vattenfall: Als een van de grootste energieleveranciers in Nederland, biedt Vattenfall klanten de mogelijkheid om te kiezen voor een vast energietarief tegen een aantrekkelijke prijs. Het bedrijf investeert ook in duurzame energieoplossingen, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar groene energie.

3. Essent: Essent heeft zich gevestigd als een betrouwbare en betaalbare energieleverancier. Met aantrekkelijke vaste energietarieven en een focus op klanttevredenheid, biedt Essent klanten de mogelijkheid om te besparen op hun energierekening zonder in te leveren op kwaliteit.

4. Budget Energie: Zoals de naam al doet vermoeden, staat Budget Energie bekend om zijn scherpe tarieven. Het bedrijf biedt klanten de mogelijkheid om te kiezen voor een vast energietarief tegen een voordelige prijs, waardoor het een interessante optie is voor mensen die willen besparen op hun energierekening.

5. Greenchoice: Voor degenen die op zoek zijn naar duurzame energie tegen een betaalbare prijs, is Greenchoice een uitstekende keuze. Met een focus op groene energiebronnen en een competitief vast energietarief, biedt Greenchoice klanten de mogelijkheid om hun ecologische voetafdruk te verminderen zonder dat dit ten koste gaat van hun portemonnee.

Het is belangrijk om op te merken dat de energiemarkt voortdurend verandert en dat tarieven kunnen variëren afhankelijk van de regio en het energieverbruik. Daarom is het raadzaam om altijd een vergelijking te maken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Het vinden van de energieleverancier met het goedkoopste vaste energietarief is een belangrijk aspect voor consumenten die hun maandelijkse uitgaven willen beheersen. Door te kiezen voor een energieleverancier met aantrekkelijke tarieven, kunnen consumenten besparen op hun energierekening zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de dienstverlening.

Bij het vergelijken van energieleveranciers is het ook de moeite waard om rekening te houden met andere factoren, zoals klantenservice, duurzaamheid en eventuele kortingen of aanbiedingen. Door een weloverwogen beslissing te nemen, kunnen consumenten profiteren van de voordelen van een vaste energietarief, terwijl ze tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk verkleinen.

Kortom, Energiedirect.nl, Vattenfall, Essent, Budget Energie en Greenchoice behoren tot de energieleveranciers die op dit moment het goedkoopste vaste energietarief aanbieden. Het is raadzaam om een vergelijking te maken en rekening te houden met andere factoren voordat je een definitieve beslissing neemt. Met de juiste keuze kunnen consumenten besparen op hun energierekening, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.

De huidige energieleveranciers met het meest voordelige vaste energietarief


Welke energieleveranciers bieden op dit moment het goedkoopste vaste energietarief?

  • 02.08.2023
  • Kurt Deman
  • 3 min

Een energiecontract met een vast tarief afsluiten is de beste manier om je te beschermen tegen een mogelijke prijsopstoot komende winter. Een vast contract blijft duurder dan een contact met een variabel tarief, maar de jaarprijzen voor vaste contracten daalden over het algemeen wel in vergelijking met vorige maand. Wat die contracten met een vast tarief precies kosten en wat erin is begrepen, ging Mijnenergie.be voor jou na.

 

Met een contract met een vast energietarief ontsnap je aan de grillen van de energiemarkt. Wie nu zo’n contract sluit, betaalt voor de meeste formules bovendien minder dan eind juli: van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s minder. De tarieven veranderen echter heel vaak. Door regelmatig de vergelijker van Mijnenergie.be te raadplegen en eventueel naar een andere leverancier over te stappen, betaal je de meest voordelige prijs.

 

Octa+ Fixed Luminus Comfy Engie Easy Fixed Mega Cosy Green Fixed Eneco Zon en Wind Vast TotalEnergies Pixel Blue Fix Luminus Comfy+ Octa+ Eco Fixed
Jaarprijs bij verbruik van 3.500 kWh € 1.372,38 € 1.374,27 € 1.379,71 € 1.392,58 € 1.399,68 € 1.399,73 € 1.433,09 € 1.470,63
(€ 1.452,18) (€ 1.498,58) (€ 1.479,73) (€ 1.515,53)
Kilowatt-uurarief 20,50 cent/kWh 23,17 cent/kWh 21,19 cent/kWh 22,83 21,66 cent/kWh 21,17 cent/kWh 24,98 cent/kWh 21,45 cent/kWh
cent/kWh
Vaste vergoeding € 65,00 € 63,60 € 61,48 € 121,90 € 65,00 € 165,00 € 63,60 € 130,00
Groene energie Nee Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Aantal sterren volgens Servicecheck Vreg 3 4 4 1 3 1 4 3

 

De stroomprijzen in de tabel komen voort uit een simulatie op 2 augustus voor een particulier die in Antwerpen woont en 3.500 kWh per jaar verbruikt – het gemiddelde verbruik van één huishouden. Kortingen kunnen kleiner zijn als je niet kiest voor betaling via domiciliëring of als je facturen niet enkel via e-mail wil ontvangen, of de klantendienst via andere kanalen dan e-mail of het internet wil bereiken.

 

Prijzen en extra kortingen

Het goedkoopste contract voor elektriciteit met een variabel tarief kost – dankzij een korting van 320,34 euro door Mijnenergie.be – 1.127,89 euro, ofwel zo’n 250 euro minder dan het goedkoopste contract met een vast tarief. Het prijsverschil tussen het goedkoopste en duurste vaste tarief bedraagt vandaag 98,25 euro, of 27,35 euro als we kijken naar het goedkoopste tarief van elke leverancier, met inbegrip van kortingen die je krijgt als je het contract afsluit op Mijnenergie.be.

 

Via Mijnenergie.be krijg je op dit moment 77,92 euro korting op de Comfy-formule van Luminus: de eerste 250 kWh krijg je gratis, en daar komt nog eens 20 euro korting bovenop voor wie instemt van domiciliëring. Voor de formule Comfy+ komt de korting neer op 82,35 euro. Op de formule van Mega krijg je via Mijnenergie.be een eenmalige korting van 106 euro, en bij die van TotalEnergies bedraagt die korting 80 euro.

 

Klanttevredenheid en andere factoren

TotalEnergies en Mega scoren op dit moment beduidend minder goed op het vlak van dienstverlening. Volgens de recentste kwartaalcijfers van de Servicecheck van de Vlaamse energieregulator VREG gaat het om respectievelijk achttien en zeventien klachten per 5.000 klanten. Ter vergelijking: bij Eneco zijn dat er zeven en bij Octa+ zes. Luminus scoort met vijf klachten per 5.000 klanten beter, net als Engie met vier klanten per 5.000 klanten. Ook dat kan je meenemen in je overweging om een vast contract af te sluiten bij een van deze energieleveranciers. Verder biedt Octa+ met hun gewone formule het goedkoopste vaste tarief op de markt, maar daar staat tegenover dat het de enige formule is die geen 100 procent groene energie omvat.

 

 

 

 

 

 

 

 

De huidige energieleveranciers met het meest voordelige vaste energietarief

– Eneco: biedt op dit moment een van de goedkoopste vaste energietarieven.
– Essent: heeft ook aantrekkelijke aanbiedingen voor vaste energietarieven.
– NLE (Nederlandse Energie Maatschappij): staat bekend om zijn scherpe tarieven en biedt vaak het goedkoopste vaste energietarief.
– Oxxio: heeft regelmatig interessante aanbiedingen voor vaste energietarieven.
– Vattenfall (voorheen Nuon): kan ook een van de goedkopere opties zijn voor vaste energietarieven.
– Budget Energie: staat bekend om zijn voordelige tarieven en kan een goede keuze zijn voor een goedkoop vast energietarief.
– Greenchoice: biedt ook competitieve vaste energietarieven aan.
– Energiedirect.nl: heeft vaak aantrekkelijke aanbiedingen voor vaste energietarieven.
– Pure Energie: kan ook een optie zijn voor een goedkoop vast energietarief.
– Qurrent: heeft soms interessante deals voor vaste energietarieven.