Windvoordeel.nl and TheWindturbine.com present: The Archimedes LIAM F1 wind turbine free run

Windvoordeel.nl and TheWindturbine.com present: The Archimedes LIAM F1 wind turbine free run

Archimedes is een revolutionaire, open source F1 auto ontwikkeld door studenten van de University of Cambridge. Het team heeft de auto ontworpen om deel te nemen aan de Formula Student-competitie, waarin studententeams uitvoerig worden getest op hun engineering- en ontwerpvaardigheden. De auto is voorzien van een krachtige en efficiënte aandrijflijn, een innovatief aerodynamisch ontwerp en een modern chassis. Door deze kenmerken kan de auto de meest extreme omstandigheden aan.

De naam “Archimedes” is afgeleid van de Griekse wetenschapper die bekend staat om zijn werk op het gebied van wiskunde, mechanica en astronomie. De naam is gekozen om de complexiteit en precisie van de auto te symboliseren.

De aandrijflijn van de auto bestaat uit een 2.0-liter turbomotor die is gekoppeld aan een sequentiële vijfversnellingsbak. De motor levert een vermogen van meer dan 200 pk. Het team heeft ook gewerkt aan het verlagen van de aerodynamische weerstand van de auto door middel van technieken zoals luchtgeleiding, luchtsplitsing en luchtspoelen.

Het chassis is gemaakt van carbonvezel. Deze constructie is ontworpen om het lage gewicht van de auto te behouden, terwijl het tegelijkertijd sterk en duurzaam genoeg is om de krachtige motoren aan te kunnen. Het chassis is ook voorzien van een modern schokdempingssysteem dat de wegligging verbetert, waardoor de auto beter kan presteren op verschillende wegomstandigheden.

Het team heeft ook veel tijd besteed aan het verbeteren van de elektronische besturing van de auto. Deze bestaat uit een geavanceerd stuurbesturingssysteem dat de auto aanstuurt, waardoor de bestuurder een meer geavanceerde en precieze besturing ervaart.

Kernpunten:
• Archimedes is een open source F1 auto ontwikkeld door studenten van de University of Cambridge.
• De auto is voorzien van een krachtige en efficiënte aandrijflijn, een innovatief aerodynamisch ontwerp en een modern chassis.
• De naam “Archimedes” is afgeleid van de Griekse wetenschapper die bekend staat om zijn werk op het gebied van wiskunde, mechanica en astronomie.
• Het chassis is gemaakt van carbonvezel en is voorzien van een modern schokdempingssysteem.
• Het team heeft ook veel tijd besteed aan het verbeteren van de elektronische besturing van de auto.

archimedes liam f1 – Vraag en antwoord

Vraag 1: Wat was de beroemdste uitvinding van Archimedes?
Antwoord 1: De beroemdste uitvinding van Archimedes was de schroefpomp.

Vraag 2: Waarover schreef Archimedes het boek “On Floating Bodies”?
Antwoord 2: In het boek “On Floating Bodies” schreef Archimedes over hydrostatische principes en het gedrag van vloeistoffen.

Archimedes Liam F1 is een zeer veelzijdig en krachtig vliegmodel voor zowel beginnende als meer ervaren vliegers. Het ontwerp is zo opgezet dat het een solide vliegervaring biedt, terwijl het toch licht genoeg is om lange vluchten te maken. De vele geïntegreerde functies en het gemak waarmee het te bedienen is, maken het een uitstekende keuze voor zowel de beginnende als de meer ervaren vlieger. Het is een sterk en betrouwbaar model dat de kracht en de kwaliteit heeft om zelfs de meest veeleisende vliegers tevreden te stellen.

archimedes liam f1

Free run of the Archimedes LIAM Wind Turbine. In the video the turbine is running without any resistance. In load mode it runs a … (lees verder)

Wil je meer weten over de video: Windvoordeel.nl and TheWindturbine.com present: The Archimedes LIAM F1 wind turbine free run

Zie video: Windvoordeel.nl and TheWindturbine.com present: The Archimedes LIAM F1 wind turbine free run op Youtube