Vergelijk je energieverbruik

Het vergelijken van je energieverbruik is een belangrijk onderdeel van het beheersen van je energiekosten. Er zijn verschillende manieren waarop je je energieverbruik kunt vergelijken om te zien of je energiekosten daadwerkelijk verminderen.

De eerste stap is om te bepalen hoeveel energie je verbruikt. Dit is eenvoudig te doen door te kijken naar hoeveel energie je hebt gebruikt de afgelopen maanden. In veel gevallen kun je je energieverbruiksgegevens ook opvragen bij je energiebedrijf.

Een goede manier om je energieverbruik te vergelijken is door het uitvoeren van een benchmark. Hierbij vergelijk je je verbruik met dat van andere mensen in dezelfde omgeving. Je kunt bijvoorbeeld je verbruik vergelijken met dat van andere huizen in de buurt of met het gemiddelde verbruik van andere huishoudens in je stad.

Je kunt ook je energieverbruik vergelijken met andere huishoudens van dezelfde grootte. Als je bijvoorbeeld een gezin met vier personen hebt, kun je je verbruik vergelijken met dat van andere gezinnen met vier personen. Dit kan je helpen om te zien of je efficiënt bent met je energiegebruik.

Tot slot kun je je energieverbruik ook vergelijken met dat van andere huishoudens die dezelfde apparaten hebben als jij. Bijvoorbeeld als je een wasmachine hebt, kun je je verbruik vergelijken met dat van anderen die dezelfde wasmachine hebben.

Het vergelijken van je energieverbruik is een goede manier om te zien of je je energiekosten kunt verminderen. Door goed naar je verbruik te kijken, kun je zien of je energiebesparende maatregelen moet nemen en of er andere manieren zijn om je energiekosten te verlagen.

“Hoe vergelijk je je energieverbruik en bespaar geld?”


Ben je benieuwd of jij veel energie verbruikt of dat het wel meevalt? Doe de test en ontdek of jouw energieverbruik hoog, gemiddeld of laag is!

“Hoe vergelijk je je energieverbruik en bespaar geld?”

-Hou een dagboek bij om te volgen hoeveel energie je verbruikt.

-Bereken het gemiddelde energieverbruik over een periode van een paar maanden.

-Vergelijk je energieverbruik met andere huishoudens met vergelijkbare situaties.

-Kijk of de energieleverancier regelmatig aanbiedingen heeft voor energiebesparing.

-Kijk of er energiebesparende alternatieven zijn voor apparaten die je gebruikt.

-Kijk of er energiebesparende maatregelen zijn die je in je huis kunt uitvoeren.

-Kijk of je energieleverancier een online energieverbruiksmonitor aanbiedt.

-Maak gebruik van energiebesparende technieken, zoals het verduisteren van ramen en het plaatsen van zonnepanelen.

-Vergelijk verschillende energieleveranciers om te zien welke het meest geschikt is voor jouw situatie.