Windenergy convertor EWICON animation, TU Delft

Windenergy convertor EWICON animation, TU Delft

Ewicon is een innovatief en milieuvriendelijk idee dat is ontwikkeld door twee studenten in Nederland. Het is een draagbare windenergie installatie die energie opwekt uit de lucht. Het systeem maakt gebruik van luchtstroom om waterstof te produceren, wat de energiebron is voor het energie-efficiënte systeem.

Ewicon is uniek omdat het geen turbines of andere bewegende delen heeft. Het systeem is gebaseerd op elektrostatische velden die worden gecreëerd door twee metalen staven die zijn verbonden met een computer. De staven zijn bedekt met een speciale coating waardoor ze stroom kunnen afgeven. De luchtstroom die het systeem aandrijft, veroorzaakt een elektrostatisch veld dat wordt omgezet in waterstof.

Het systeem is compact en gemakkelijk te installeren. Het heeft geen bewegende delen, wat betekent dat het systeem lange tijd kan worden gebruikt zonder de noodzaak van onderhoud. Ook is het systeem veilig en heeft het geen schadelijke bijproducten.

Ewicon is een innovatieve en milieuvriendelijke oplossing voor het opwekken van energie. Het is een duurzame, energie-efficiënte en veilige manier om energie op te wekken. Het is eenvoudig te installeren en heeft geen schadelijke bijproducten.

Kernpunten:
-Ewicon maakt gebruik van luchtstroom om waterstof te produceren als energiebron
-Het systeem heeft geen bewegende delen
-Het systeem is compact en gemakkelijk te installeren
-Het systeem heeft geen schadelijke bijproducten
-Ewicon is een innovatieve en milieuvriendelijke oplossing voor het opwekken van energie

ewicon – Vraag en antwoord

Vraag 1: Wat is ewicon?

Antwoord 1: Ewicon is een online platform dat mensen helpt om energie-efficiënte projecten te financieren en te ontwikkelen. Het biedt middelen, advies en ondersteuning om energie-efficiënte oplossingen te ontwikkelen en te financieren.

Vraag 2: Hoe kan ik ewicon gebruiken?

Antwoord 2: Met ewicon kun je een breed scala aan energie-efficiënte projecten financieren en ontwikkelen. Je kunt financiële middelen aanvragen, advies en ondersteuning krijgen en je projecten op de markt brengen. Je kunt ook een netwerk opbouwen en deelnemen aan energie-efficiënte evenementen.

Ewicon is een interessante technologie die bijdraagt aan duurzame energiebronnen. Het is een innovatief systeem dat gebruik maakt van luchtstromen om elektriciteit op te wekken. Het heeft veel potentieel voor het opwekken van schone energie, wat een belangrijke stap is voor het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Ewicon biedt een interessante optie voor gebouwen en steden die op zoek zijn naar manieren om energie op een betaalbare, schone en duurzame manier op te wekken. Het is een technologie die veel potentie heeft om de toekomst van duurzame energie te verbeteren.

ewicon

In March 2013 TU Delft and its partners unveiled the EWICON. Scientific data has shown that the principle works on a small scale. (lees verder)

Wil je meer weten over de video: Windenergy convertor EWICON animation, TU Delft

Hier vind je de video: Windenergy convertor EWICON animation, TU Delft op YT